Nieuws

Adventsdienst 12 december: Ingewikkeld Kind

 

Zondag 12 december 13:30 is er een extra muzikale adventsdienst. De muzikanten van www.volkomeenvreemdverhaal.nl laten liedjes uit hun kerstproject Ingewikkeld Kind horen. Deze dienst begint om 13:30. De reguliere dienst om 10:00 komt deze zondag te vervallen.

Cursus Mensen van de Weg

‘Wie ben ik en waar leef ik voor?’ - dat is in het kort waar de cursus Mensen van de Weg over gaat, die binnenkort start in Zaandam. Het initiatief voor deze cursus komt van Janine Knibbe en Mark Veurink, betrokken bij kerk Menorah-Zaanstad. Veurink: ‘door de coronacrisis zijn veel vanzelfsprekendheden weggevallen. Dan ga je nadenken: wat is nu echt belangrijk in het leven? We merken dat veel mensen nu met dat soort vragen rondlopen. Als kerk willen we graag het gesprek over zingevingsvragen stimuleren. Daarom bieden we nu deze cursus aan.’

Mensen van de Wegsteekt in bij de levensvragen die iedereen heeft. In de cursus onderzoeken de deelnemers hoe Jezus met die vragen omging en wat zij zelf kunnen met die weg van Jezus. Veurink: ‘je hoeft geen christen te zijn om je te laten inspireren door Jezus. In deze cursus gaan we samen op onderzoek uit, gaan we in gesprek over wat echt belangrijk voor je is, en leert iedereen van elkaar.’

De cursus wordt vanaf 27 oktober op 6 achtereenvolgende woensdagavonden gegeven in de Dorcaswinkel aan de Westzijde 59 in Zaandam. Veurink: ‘We zijn blij met de gastvrijheid van de Dorcaswinkel. Gesprekken over zingeving zijn heel persoonlijk. Een warme sfeer is daarbij onmisbaar. In de Dorcaswinkel hebben we een gezellige locatie gevonden. Bovendien wordt gezorgd voor koffie, thee, chocola en een borrel na. De cursus moet voelen als een avondje uit.’ Deelname aan de cursus is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage (richtlijn: 20 euro) zeer op prijs gesteld. Info en opgave via hmveurink@gmail.com.

Onze kerk is weer helemaal open

Corona
Nu de coronamaatregelen flink worden afgeschaald, kunnen we met vreugde melden dat ook Menorah-Zaanstad per 27 juni weer helemaal open is, zonder voorwaarden. Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer. Er hoeft niet meer gereserveerd te worden. Mondkapjes zijn niet meer nodig. Nadrukkelijk willen we je dan ook weer uitnodigen om de kerkdiensten bij te wonen. Of je nu een regelmatige kerkbezoeker bent of niet, je bent welkom! Na de dienst kan er buiten koffie of thee worden gedronken en kan er worden nagepraat. 

We zijn dankbaar dat we weer zonder beperkingen samen kunnen komen, om elkaar te ontmoeten én voor een ontmoeting met onze God en Heer. 

Lockdown: Zoomdiensten

Voorlopig, zo lang de lockdown duurt en fysieke kerkdienst niet mogelijk zijn, houdt Menorah haar kerkdiensten via Zoom. School gaat via Zoom, werk gaat via Zoom, vergaderingen gaan via Zoom - dus waarom zou een kerkdienst niet via Zoom kunnen?! In de dienst zelf hebben verschillende mensen een rol: de een maakt muziek, de ander leest uit de bijbel, weer een ander bidt, en samen maken we de kerkdienst. Bovendien zie je in de dienst niet alleen degenen die een rol hebben: je kunt ook de andere 'aanwezigen' zien. Net zoals voor 'gewone' kerkdiensten, geldt ook hier: je bent welkom mee te doen - ook als je geen lid van Menorah bent! De link naar de Zoomdienst kun je opvragen bij het secretariaat of bij onze voorganger. De zoomdienst wordt ook live gestreamd naar ons YouTube-kanaal.

1 2 6 Next