Nieuws

Menorah en corona

Alles is deze maanden anders. Ook voor Menorah. We kunnen niet kerkzijn zoals we gewend zijn.
Maar dat betekent niet dat de kerk deze maanden ophoudt. Laat staan dat geloven ophoudt!

  • deze tijd kan allerlei vragen (bijvoorbeeld: waar leef ik voor?) en emoties (bijvoorbeeld angst en verwarring) bij je oproepen. Wil je daar eens over doorpraten, dan kun je altijd contact opnemen met onze voorganger, Mark. Daarvoor maakt het niet uit of je christen bent of niet.
  • elke zondag zenden we samen met de Zaankerk en de Wijngaard een internetkerkdienst uit. Deze zijn hier te vinden: https://kerkdienstgemist.nl/stations/283-Zaankerk Elke zondag live om 9:30, en ook later terug te luisteren/kijken.
  • op www.zaansekerken.nl wordt elke dag (behalve zondag) om 12:00 een kort gebedsmoment geplaatst. Ook Menorah heeft zich hierbij aangesloten.
  • we kijken om ons heen en hebben contact met de gemeente Zaanstad over hoe we als kerk juist nu iets voor onze stad kunnen betekenen. Bijvoorbeeld met een boodschappenactie voor wie weinig heeft.
  • ook in deze periode leven we met elkaar mee, via kaartjes, telefoon en Zoom.

Corona - kerkdiensten Menorah tot en met 5 april geannuleerd

Afgelopen zondag, 15 maart, kwamen we als Menorah gemeente in afgeslankte vorm bijeen. Met een man/vrouw of 40 luisterden we naar de corona-preek van onze voorganger. We mochten elkaar ontmoeten, bemoedigen en zongen mee met de jongerenband. Nu echter de richtlijnen van de overheid vanwege de corona-crisis verder worden aangescherpt, is het helaas niet langer haalbaar om kerkdiensten waarbij we fysiek samenkomen te organiseren. Dit betekent dat de kerkdiensten van 22 maart, 29 maart en 5 april zullen komen te vervallen. 

Er worden andere manieren gezocht om als kerk actief te blijven en contact met elkaar te houden. Hierover later meer. 

Klussen in de Dorcas-winkel

De Dorcas-winkel gaat door!

Wat een fantastisch nieuws. Wij zijn erg blij dat we kunnen meedelen dat het contract voor het pand aan de Westzijde/Behouden Haven (oude Lidl-pand) is getekend! We kunnen starten met het inrichten van de Dorcas-winkel! De tekeningen zijn al klaar. Met de ondertekening van het contract hebben we ook de sleutel gekregen en kunnen we dus aan de slag. 
Inmiddels wordt er hard geklust in het pand, en er is nog veel hulp nodig om de winkel klaar te maken voor de opening. Wil je meehelpen, laat het dan weten aan één van de leden van het opstartteam (Fred, Marjolein, Tom, Nico, Miriam en Betty) of via menorahzaanstad@gmail.com. 

Passieliederen door Volk om een vreemd verhaal

De in jaren 70 stijl ingerichte huiskamer in BIND op het Hembrugterrein zat gezellig gevuld toen de lichten langzaam doofden en de eerste klanken van piano en gitaar de ruimte vulden. De liederen waren poetisch, geinspireerd op de gebeurtenissen van goede vrijdag, stille zaterdag en paaszondag. Voor een ieder was er ruimte om betekenis te geven aan de woorden. Er werden gedeeltes gelezen uit de bijbel, waardoor je werd meegevoerd. Een mooie avond was het! 

Vooraf was er gelegenheid om het Museum of Humanity te bezoeken, met een enthousiaste inspirerende rondleiding. Ook een droom die plots tot leven komt, wanneer je het bijna niet meer verwacht. De moeite waard om nog eens een bezoekje aan te brengen. 

www.volkomeenvreemdverhaal.nl
www.museumofhumanity.nl

 

1 2 6 Next