Nieuws

1 Oktober - dienst met Revival in Oostzijderkerk

Houd je van muziek? En vraag je je ook wel eens of waarom je nog zou geloven? Zondag 1 oktober heeft Menorah een extra bijzondere dienst met live muziek van gospelkoor Revival, in de Oostzijderkerk. Thema: kan God het museum in? Een mooie vraag voor in het oudste kerkgebouw van Zaandam. De dienst begint om 10:00. Je bent welkom – ook om iemand mee te nemen.

3 September: openluchtdienst

Op zondag 3 september hebben we geen dienst om 11:30 in de Zaankerk, maar om 11:00 in het Jagersveld. Het is een dienst in het teken van ontmoeting en weerzien, waarin we in gesprek gaaan en ook de maaltijd van Jezus vieren. Na de dienst is er als afsluiting een picknick. Ook als gast ben je daarbij van harte welkom! Als je zelf een stoeltje hebt, is het handig dat mee te nemen. Voor de picknick neemt iedereen wat mee. Bij slecht weer wijken we alsnog uit naar het gebouw van de Zaankerk. Precieze locatie: achter de Zaankerk bij Vledderdiep voetpad het Jagersveld in, rechtdoor over wildrooster en langs speeltuin, voor kruising met fietspad is het het grasveld rechts.

Persbericht - afscheid Pascal College

De Christelijke Gereformeerde kerk Menorah-Zaanstad gaat verhuizen. De afgelopen achttien jaar huurden zij het Pascal College voor de wekelijkse kerkdiensten. Daar komt deze zomer een einde aan. Na de zomer zal Menorah voorlopig op zondag om 11:30 diensten gaan houden in de Zaankerk in ‘t Kalf.

De laatste dienst in het Pascal College (Pascalstraat 4, Zaandam) wordt gehouden op 16 juli om 10:00. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, ook bij de maaltijd die aansluitend gehouden wordt.

Koningsdrama: themadienst David

Op zondag 18 juni houdt Menorah-Zaanstad geen gewone kerkdienst, maar een ‘koningsdrama’: een themadienst over het leven en de muziek van de bijbelse koning David. De muziek van David wordt vertolkt door Roeland Scherff. Scherff studeerde in 2013 af aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. In zijn project ‘Psalternatief’ giet hij Davids liederen, de Psalmen, in een modern jasje. Voorganger Mark Veurink praat als de verteller de verschillende scenes uit het leven van David aan elkaar.

Deze bijzondere kerkdienst begint om 10:00, koffie vanaf 9:30, en wordt gehouden in de aula van het Blaise Pascal College, Pascalstraat 4 in Zaandam. Toegang is gratis – er wordt wel een collecte gehouden. Voor de kinderen is er een eigen programma.

1 2 6 Next