Nieuws

De kerkdiensten beginnen weer!

Vanaf 5 juli beginnen we weer met fysieke kerkdiensten als Menorah Zaanstad in het Pascal College! We hebben elkaar gemist, wat fijn dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Weliswaar is nog niet alles gewoon zoals het was, juist ook als kerken proberen we rekening te houden met elkaar en onze verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van onze bezoekers. Dit houdt in dat..

-We met maximaal 50 mensen samenkomen op zondag om de anderhalve meter te kunnen borgen. Dit is exclusief de medewerkers aan de kerkdienst. Reserveren is hierom noodzakelijk via het volgende formulier: https://forms.gle/xFuzP6eawx7hz9bn9

-Zingen met de hele gemeente (gemeentezang) is nog niet mogelijk. Dat is pijnlijk, maar ook binnen de gestelde richtlijnen is het mogelijk om voluit kerk te zijn. Zolang niet duidelijk is hoe het precies zit, is het goed het zekere voor het onzekere te nemen. Dus voor nu is ons advies helder, zing niet maar het lied meelezen of neuriën mag wel.

-Bij de ingang van Pascal staat een voetpompje klaar om uw handen te desinfecteren. Pascal is open om 9.45 uur om u te verwelkomen.

-Er zal 1 dames en 1 herentoilet beschikbaar zijn en er liggen desinfecterende doekjes klaar om na toiletgebruik zelf de wc/bril te reinigen. Ons advies is ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet.

-De garderobe wordt niet gebruikt dus als u een jas/vest bij u heeft neem deze dan mee naar uw zitplaats.

-Zitplaatsen en route erheen wordt u door het welkom/coronateam (herkenbaar aan keycord) aangewezen en worden van voor (bij podium) naar achteren gevuld zodat er zo min mogelijk langs elkaar wordt gelopen.

-Er wordt vóór of ná de samenkomst tot nader bericht geen koffie geschonken dus wilt u toch koffiedrinken dan kunt u dit zelf meenemen en na de samenkomst buiten op het plein opdrinken. U kunt natuurlijk ook Menorahgangers uitnodigen om thuis iets te gaan drinken.

Menorah en corona

Alles is deze maanden anders. Ook voor Menorah. We kunnen niet kerkzijn zoals we gewend zijn.
Maar dat betekent niet dat de kerk deze maanden ophoudt. Laat staan dat geloven ophoudt!

  • deze tijd kan allerlei vragen (bijvoorbeeld: waar leef ik voor?) en emoties (bijvoorbeeld angst en verwarring) bij je oproepen. Wil je daar eens over doorpraten, dan kun je altijd contact opnemen met onze voorganger, Mark. Daarvoor maakt het niet uit of je christen bent of niet.
  • elke zondag zenden we samen met de Zaankerk en de Wijngaard een internetkerkdienst uit. Deze zijn hier te vinden: https://kerkdienstgemist.nl/stations/283-Zaankerk Elke zondag live om 9:30, en ook later terug te luisteren/kijken.
  • op www.zaansekerken.nl wordt elke dag (behalve zondag) om 12:00 een kort gebedsmoment geplaatst. Ook Menorah heeft zich hierbij aangesloten.
  • we kijken om ons heen en hebben contact met de gemeente Zaanstad over hoe we als kerk juist nu iets voor onze stad kunnen betekenen. Bijvoorbeeld met een boodschappenactie voor wie weinig heeft.
  • ook in deze periode leven we met elkaar mee, via kaartjes, telefoon en Zoom.

Corona - kerkdiensten Menorah tot en met 5 april geannuleerd

Afgelopen zondag, 15 maart, kwamen we als Menorah gemeente in afgeslankte vorm bijeen. Met een man/vrouw of 40 luisterden we naar de corona-preek van onze voorganger. We mochten elkaar ontmoeten, bemoedigen en zongen mee met de jongerenband. Nu echter de richtlijnen van de overheid vanwege de corona-crisis verder worden aangescherpt, is het helaas niet langer haalbaar om kerkdiensten waarbij we fysiek samenkomen te organiseren. Dit betekent dat de kerkdiensten van 22 maart, 29 maart en 5 april zullen komen te vervallen. 

Er worden andere manieren gezocht om als kerk actief te blijven en contact met elkaar te houden. Hierover later meer. 

Nieuwe cursus: de bijbel voor dummies

In januari begint de cursus ‘de bijbel voor dummies’. In 4 avonden proberen we meer thuis te raken in het grote verhaal van de bijbel. De cursus wil vooral zicht geven op het grotere plaatje: hoe kun je losse bijbelteksten in het geheel plaatsen? Avond 1 gaat daarom over het grote verhaal van de bijbel. Op avond 2 zoomen we in op het Oude Testament, op avond 3 op het Nieuwe Testament: welke lijnen kun je daarin trekken? Tenslotte ronden we af met avond 4 over hoe je de bijbel in je eigen leven kunt toepassen.

Voor wie? Voor iedereen die wel eens verdwaalt in de bijbel, die door de bomen het bos niet meer ziet en meer zicht wil krijgen in de grote lijnen van de bijbel.

Door wie? De cursus wordt gegeven door Mark Veurink.

Wanneer? Op 4 woensdagavonden: 9 januari, 23 januari, 6 februari en 13 februari. Vanaf 19:45 ben je welkom voor koffie/thee, 20:00 beginnen we en 21:30 zijn we klaar.

Waar? Vooralsnog Slochterdiep 6, Zaandam. Bij veel deelnemers wijken we uit naar een grotere locatie.

Meedoen? Meld je dan aan bij Mark: hmveurink@gmail.com

1 2 6 Next