Nieuws

Fietstocht Zaanse Kerken

Op zaterdag 25 mei organiseren de Zaanse kerken een fietstocht langs verschillende kerkgebouwen in de Zaanstreek. In elk kerkgebouw kan een kijkje genomen worden, en soms zijn er extra activiteiten. De fietstocht heeft geen vaste route: iedere deelnemer kan op eigen gelegenheid een eigen route uitstippelen langs kerken naar keuze. De lijst met deelnemende kerken en activiteiten kan gevonden worden op de poster. Deelname is gratis.

Deze fietstocht wordt door de kerken aangeboden in het kader van 50 jaar Zaanstad. Als onderdeel van de Zaanse samenleving willen de kerken graag dit verjaardagsfeest mee vieren.

De deelnemende kerken zijn niet alleen gebouwen, maar ook gemeenschappen. Elke zondag worden door die gemeenschappen in de kerkgebouwen kerkdiensten gehouden. Deze zijn altijd en door iedereen gratis te bezoeken. Op zondag 26 mei staan de deuren van de kerken nog net wat verder open. De gezamenlijke Zaanse PKN-kerken hebben een Zaanse Spirit dienst in de Oostzijderkerk. Veel andere kerken doen deze zondag mee aan de Kerkproeverij: een soort ‘open huis’ bij de kerk, waar iedereen die nieuwsgierig is van harte welkom is eens een kerkdienst mee te maken. De lijst van deelnemende kerken, met aanvangstijden, is op de poster te vinden.

Schuif aan bij The Passion

Donderdag 28 maart wordt The Passion weer uitgezonden. Miljoenen Nederlanders kijken dan naar het verhaal van Jezus. Maar waarom zou je dat alleen doen? Schuif aan bij The Passion: in Buurthuis de Bovenkruier gaan we samen op een groot scherm The Passion kijken. Buurthuis is open vanaf 20:00, de uitzending start om 20:30.

Dit is een gezamenlijke activiteit van Menorah en de Zaankerk, naar een idee van de PKN/Alpha.

Ingewikkeld Kind bij BIND

Op dinsdagavond 12 december worden de alternatieve kerstsongs van Ingewikkeld Kind uitgevoerd op het Hembrugterrein. Ingewikkeld Kind is een project van Roeland Scherff. Korte passages uit de bijbel worden afgewisseld met hedendaagse popsongs. Soms zacht en zoet maar vaak ook rauw en hard. 

Ingewikkeld Kind wordt, op initiatief van Menorah-Zaanstad, uitgevoerd bij BIND, Middenweg 107 Zaandam, op dinsdagavond 12 december. De uitvoering is voor iedereen toegankelijk. De bar gaat 19:30 open en om 20:00 begint het programma. Er is geen vaste toegangsprijs, wel wordt een zelf te bepalen bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.

1 Oktober - dienst met Revival in Oostzijderkerk

Houd je van muziek? En vraag je je ook wel eens of waarom je nog zou geloven? Zondag 1 oktober heeft Menorah een extra bijzondere dienst met live muziek van gospelkoor Revival, in de Oostzijderkerk. Thema: kan God het museum in? Een mooie vraag voor in het oudste kerkgebouw van Zaandam. De dienst begint om 10:00. Je bent welkom – ook om iemand mee te nemen.

1 2 6 Next