4 november: Dankdag en Kerkproeverij

Kerkproeverij

Een kerkproeverij..wat is dat? Net zoals verenigingen soms een open dag organiseren, zo is op deze dag de kerk nog eens éxtra open. Om gewoon eens te kijken hoe het er in een kerkdienst aan toe gaat, een beetje 'proeven' aan de kerk. Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen, sfeer te proeven, te praten met andere mensen in de kerk bij een kopje koffie/thee voor en na de dienst. Ook is er genoeg lekkers om van te smullen. Het belooft een feestelijke dienst te worden. Twijfel je al een tijdje om een kerk te bezoeken? Dan is dit een mooie gelegenheid om de sprong eens te wagen!

Datum: 4 november
Waar: Pascal College, Pascalstraat 4 in Zaandam
Hoe laat: 10 uur begint de dienst, vanaf 9.30 inloop

Dankdag

Op dezelfde dag vieren we ook dankdag. Officieel heet die dag dankdag voor gewas en arbeid. Een dag waarop we de oogst die we het afgelopen jaar hebben gekregen vieren, het eten dat we mochten ontvangen uit Gods hand, en het werk dat daarvoor is verricht. Het lijkt soms zo vanzelfsprekend, maar je zou maar zonder zitten.. Het is ook een dag om extra stil te staan bij alles waar we dankbaar voor mogen zijn. #dankdag

In Menorah zeggen we ook dank door te denken aan de mensen die het minder hebben. Je kunt vandaag boodschappen meenemen naar de kerk ten behoeve van de Voedselbank. Er is vooral behoefte aan:

-Pasta en kruiden/saus
-Rijst en kruiden
-Aardappelpuree
-Groente of fruit in blik
-Koffie/thee
-Olie
-Wasmiddel

Alvast hartelijk dank namens de Voedselbank!