Goed voor de Zaankanter

Als Menorah gemeente ondersteunen we verschillende initiatieven die passen bij onze slogan Goed voor de Zaankanter en goed voor God. We helpen door het geven van onze tijd, ons gebed, onze praktische en financiële bijdrage. 

12109766 1518235545134853 9211301698609122557 o

Youth for Christ
Jongerenwerker Sjoerd en een groep gedreven vrijwilligers zetten zich in voor jongerenwerk in Zaandam. Sinds een aantal jaar is er een vast inloophuis, the Lighthouse, die gevestigd is aan Ruyterveer 2. De belangrijkste missie is om vanuit Gods liefde een veilige plek te bieden aan jongeren. Er zijn voor jongeren, zodat ze gehoord worden, is zoiets kleins maar ook zo belangrijk! Er vinden verschillende activiteiten plaats, zoals kookavonden van jongeren voor ouderen, sportavonden (zaalvoetbal), inloopavonden in The Lighthouse (woe-do-vr), thema-avonden over diverse relevante onderwerpen en de YfC-bus zal wekelijks aanwezig zijn met playstation en al in Poelenburg en bij de skatebaan onder de A8. 

present2

Stichting Present Zaanstreek 
Mensen zijn best bereid om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. Maar hoe geef je die bereidheid nu handen en voeten? Stichting Present vormt een verbindende schakel tussen mensen die wat voor de ander willen betekenen en mensen die daadwerkelijk een praktisch steuntje in de rug kunnen gebruiken. Helpen kan voor één dagdeel, maar ook voor een langere periode. 

logo

Puur Poelenburg
Puur! is een christelijke leefgemeenschap in de Zaanse wijk Poelenburg. Door middel van buurtactiviteiten en dialoog over geloof proberen Kor en Eveline van As vanuit hun christelijke levensovertuiging een samenbindende factor te zijn in een veelzijdige en veelkleurige buurt.