Menorah Kids

Tijdens de samenkomsten is er speciaal voor de kinderen en tieners t/m 15 jaar een eigen programma. Een plek waar ze op een ontspannen, leuke en creatieve manier op zoek gaan naar God en leren over het werk van Jezus. 

De crèche
Voor wie: baby's, dreumessen en peuters van 0 t/m 3 jaar.
Er is een lokaal ingericht voor de jongste kinderen, waar ze lekker op hun gemak kunnen spelen of slapen. Met de grotere kindjes wordt soms een verhaal gelezen of gezongen. 

De kinderkring
Voor wie: kinderen van 4 t/m 7 jaar (de jongste groep) en kinderen van 8 t/m 11 jaar (de oudste groep)
De kinderkring is verdeeld in twee groepen, zodat ieder kind op zijn eigen niveau de boodschap uit de bijbel meekrijgt. Er wordt gewerkt met de methode 'Bijbel Basics'. De enthousiaste kinderkringleiding stelt elke zondag een programma samen. Er wordt een bijbelverhaal verteld, gebeden, soms gezongen of gedanst, en vaak volgt er een creatieve verwerking van het verhaal. Denk bijvoorbeeld aan knutselen, schilderen, een toneelstuk of een quiz. 

De tieners
Voor wie: tieners op de middelbare school van 12 t/m 15 jaar
Op initiatief van de tieners zelf is deze groep ontstaan. Het blijkt best moeilijk om de preek goed te kunnen volgen en echt wat te leren over God. Met de tienergroep gaan we dan ook de diepte in. De bijbel gaat open en we proberen erachter te komen wat God ons wil zeggen en hoe dat relevant is voor ons leven. De tienergroep is er op vier van de vijf zondagen, de vijfde zondag blijven de tieners in de samenkomst.   

Naast de zondagse dienst ontmoeten de jongeren elkaar ook op 'de jeugd'. Dit kan bij Menogwat (12-14 jaar) en bij de 15+ groep. 

IMG 2280

 

5558f0f3 79e4 4cd4 9e12 c240838f7b17

 

15 jan