Nieuw hier?

Misschien ga je voor het eerst naar een kerk, of wil je graag weten hoe het er in Menorah aan toe gaat. Hieronder vind je een overzicht van vragen die je misschien kunt hebben. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan via de mail

Wat kan ik verwachten tijdens een samenkomst?
Menorah Zaanstad kerkt niet in een 'traditioneel' kerkgebouw. We houden onze diensten in het gebouw van de Zaankerk, een verzamelgebouw waarin ook het buurthuis gevestigd is. De sfeer is er open, vrij en gemoedelijk. Je kunt gewoon een plekje zoeken, en neem gerust een kopje koffie of thee mee. Elke samenkomst volgt een programma, dat je kunt vinden op het programmablaadje dat je bij binnenkomst wordt uitgereikt. Laat het rustig over je heen komen, je hoeft niet iets te doen, opstaan of zeggen. Een meer uitgebreide omschrijving van wat je bij een samenkomst van Menorah kunt verwachten kun je hier lezen. 

Hoe lang duurt een samenkomst?
De samenkomst duurt meestal tussen de 1 à 1,5 uur. De meeste diensten starten om 11:30, maar soms hebben we ook diensten samen met de Zaankerk - die starten om 10:00. Vanaf een half uur voor de dienst wordt gratis koffie geschonken. Na afloop ben je vrij om nog wat te drinken en na te praten met de andere bezoekers. 

Kan ik mijn kinderen meenemen?
Absoluut! Kinderen horen er helemaal bij binnen Menorah. We starten de samenkomst altijd met z'n allen, ook de jongste kinderen mogen in de dienst blijven. Na het kindermoment (ongeveer een kwartier na de start van de samenkomst) gaan de kinderen naar de crèche of kinderkerk waar ze een eigen programma hebben. Meer informatie vindt je op de Menorah Kids pagina

Wat trek ik aan?
Binnen Menorah hebben we geen dresscode. De één loopt in een spijkerbroek, de ander in een goed pak. Het is net waar jij je comfortabel en prettig bij voelt.  

Moet ik lid worden?
Je hoeft geen lid te worden om de samenkomsten te bezoeken. Er is plaats voor iedereen. Wanneer je je thuisvoelt bij Menorah, kun je na verloop van tijd zelf de keuze maken om je bij de gemeente aan te sluiten. In dat geval kun je contact opnemen met iemand van het stafteam of mailen naar het secretariaat. Het is overigens ook mogelijk om gastlid te worden. 

Hebben jullie ook doordeweekse activiteiten?
Kerk ben je niet alleen op zondag. Juist doordeweeks is het fijn om elkaar te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen, om te zien naar elkaar en met elkaar te bidden. Binnen Menorah bestaan verschillende groeigroepen, kleine groepen van Menorah-bezoekers die samen het dagelijkse leven delen en over God kunnen praten. Op gebedsavonden kan voor elkaar, de gemeente en de stad worden gebeden. Daarnaast vinden verschillende activiteiten plaats waar praktisch de handen uit de mouwen kunnen worden gestoken, zoals bij de Dorcaswinkel. 

Hoe kan ik meer te weten komen over God?
In Menorah organiseren we regelmatig een Alpha-cursus. Dit is een cursus van ongeveer 10 bijeenkomsten, waarin alle basics van het christelijk geloof voorbij komen. Elke keer staat een ander thema centraal en is er ruimte om vragen te stellen. Onderwerpen die worden besproken zijn bijvoorbeeld: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Waarom is er zoveel lijden in de wereld? Hoe zit het met de kerk?
Ben je geinteresseerd in het christelijk geloof? Meld je dan aan via secretariaatmenorah@gmail.com
Ook in de groeigroepen is er veel ruimte voor vragen over God, Jezus en het christelijk geloof.