Preken

1 Koningen 18 - DE WARE

Je kansen kun je maar beter spreiden. Behalve als het om God gaat! God wil je niet dat je jouw dienst aan hem combineert met jouw dienst aan andere goden. En voor je het weet heb je andere goden. Gezondheid kan zo'n god voor je zijn, of vrijheid. In 1 Koningen 18 laat God zien waarom hij je aanbidding waard is - en de andere goden niet!

1 Koningen 17 - WAAR JE HET NIET VERWACHT

Een profeet die het land terug naar God moet roepen - die verwacht je dicht bij het centrum van de macht. Maar Elia moet daar juist weg, naar een onbetekenende weduwe in het land van Baäl. Gód gaat naar plaatsen waar je hem niet zou verwachten. Dus wordt het tijd je verwachtingen bij te stellen.

Romeinen 8:18-25 - LIJDEN V: HOPEN

Als je weet dat in de toekomst alles goed komt, verandert dat je leven vandaag. Dat is hoop. Christenen hebben hoop bij uitstek: op Gods nieuwe wereld. Dat geeft kracht om lijden te verdragen, maar ook om je nu al in te zetten voor een betere wereld.

Job 1 - LIJDEN IV: PRIJZEN

Pure liefde houdt niet van iemand om wat diegene geeft, maar om wie diegene is. Als je lijdt, kun je erachter komen hoe het zit met jouw liefde voor God. Job zegt in tranen: 'de Heer heeft gegeven, de Heer heeft genomen, de naam van de Heer zij geprezen.' Als je die weg gaat, kun je, in je lijden, groeien.