Preken

Handelingen 1b - IN DE PAUZESTAND?

Als je leven in de pauzestand staat, kun je je even niet richten op de toekomst. Als kerk kun je ook in een pauzestand staan: dat het even niet de tijd is om met nieuwe dingen te beginnen. Maar wat doe je in zo'n pauzestand? Van Jezus' leerlingen tussen Hemelvaart en Pinksteren kun je dat leren.

Marcus 16b - TEKENEN VAN GODS KONINKRIJK

Demonen uitdrijven, slangen oppakken en dodelijk gif drinken: dat klinkt als behoorlijk sektarisch. Toch gaat het erover in het slot van Marcus. Op het eerste gezicht een vreemde tekst, waarvoor ook nog wat te zeggen valt het uit de bijbel te schrappen. Maar bij nader inzien toch ook wel een heel mooie tekst: als wij al stamelend en stuntelend het goede nieuws van Jezus doorgeven, dan geeft Jezus zelf steun!

Efeziërs 5:18-20 - MAAK MUZIEK VOOR GOD

Muziek is prachtig - en het is overal. Maar waarom is muziek in de kerk zo belangrijk? Muziek brengt aanbidding in je hart!

Marcus 16:7 - PASEN, VOOR JOU!

Een persoonlijke uitnodiging komt veel dichterbij dan een algemene uitnodiging: dan weet je dat het echt voor jou is. Op de eerste Paasochtend krijgt Petrus zo'n persoonlijke uitnodiging. En jij ook!