Preken

Psalm 113 - WARE GROOTHEID

Muziek roept herinneringen op. Helemaal als het aan een afscheid van iemand verbonden is. Zo is het ook met Psalm 113-118: het zijn de liederen van Jezus' laatste avond - en zo krijgen deze liederen nog veel meer betekenis. Zo ook Psalm 113: een Psalm over dat God de allerbelangrijkste is, maar dat dat pas echt blijkt in dat hij naar de minst belangrijken omkijkt.

Matteüs 7 - OORDELEN

We hebben een hekel aan oordelen - dat past niet bij onze verdraagzaamheid. Maar tegelijk hebben we over alles en iedereen ons oordeel klaar ('wat een wappie/angsthaas'). Jezus zegt 'oordeel niet'. Want door te oordelen plaats jij jezelf boven een ander. Jezus wijst een andere weg!

Matteüs 6b - ONBEZORGD

Corona kan je veel zorgen geven. Tegen mensen die nog niet eens wisten of ze morgen wel te eten zouden krijgen, zegt Jezus: maak je daar geen zorgen over. Jezus' geheim voor een onbezorgd leven? Maak je zorgen om de goede dingen, om Gods zaak!

Matteüs 6a - GEHEIM

Waarom ben jij met geloof bezig? Waarom lees je deze preek? Over dat soort vragen heeft Jezus het in Matteüs 6a. Hij prikt door je onzuivere motieven heen en daagt je uit het echt om Gód te laten draaien.