Preken

Matteüs 10b - GEVAAR!

Gevaar: houd jij ervan of ga je er met een grote boog omheen? Jezus vertelt zijn leerlingen dat hij hen een gevaarlijke opdracht meegeeft. Dat ze zullen lijden, net als Jezus. Maar ook dat ze niet bang hoeven te zijn - elk musje vertelt je dat!

Matteüs 10a - MET JEZUS' KRACHT

Evangeliseren: het heeft het imaga van iemand eerst een probleem aanpraten om daarna Jezus als oplossing aan te bieden. Als Jezus zijn leerlingen eropuit stuurt om zijn koninkrijk te brengen, gaat het er heel anders aan toe: ze niet alleen met woorden, ze gaan met de kracht van Jezus, om zo verschil te maken in het leven van mensen met echte problemen (wie heeft ze niet?).

Handelingen 2:37-42 - HET GEHEIM VAN DE KERK

Hoe gaat de kerk na de coronacrisis verder? Daar kun je allerlei plannen voor maken. Maar de allereerste kerk begint niet met plannen. Die begint als na een periode van intensief gebed de Geest wordt uitgestort! De Geest is het geheim van de kerk.

Matteüs 28:16-20 - JEZUS GAAT DOOR

Als Jezus afscheid neemt van zijn leerlingen, is zijn werk nog lang niet klaar. Het lijkt alsof hij zegt: 'ik heb het begin gemaakt, nu doen jullie het maar verder, jullie redden je er wel mee!' Maar Jezus zegt iets heel anders: 'ik ben met jullie!' Als wij vertellen over Jezus, zijn wij nooit alleen!